Vouw fiets

Elektrische vouwfietsen komen we weer meer tegen bij eigenaren van boten, campers en caravans. Deze reizigers willen vaak graag ook leuke fietstochten maken die vaak wat langer van aard zijn dan de stukken die de forenzen moeten afleggen.

De elektrische vouwfiets helpt hen dan met trapondersteuning om zo langere afstanden af te kunnen leggen, zonder dat ze daarvoor ruimte hoeven in te leveren. De elektrische vouw fiets wordt dus vaak gebruikt door mensen die lange afstanden willen fietsen, maar niet de mogelijkheid hebben om een volledige (elektrische) fiets mee te nemen.

Voor- en nadelen elektrische vouwfiets

Een aantal voor- en nadelen van de elektrische vouwfiets ten opzichte van een reguliere (vouw)fiets.

+ De elektrische vouwfiets biedt trapondersteuning waarmee snelheden tot 25 km/u kunnen worden gehaald, wat zeker voor langere afstanden of hevige tegenwind uitkomst biedt. Ook voor gebruikers met minder energie biedt de ondersteuning uitkomst om toch mooie tochten te kunnen fietsen.

+ De vouwfiets kan eenvoudig worden opgeborgen in de auto, boot, camper, caravan of openbaar vervoer. Groot voordeel is ook dat de fiets gratis in de trein worden meegenomen.

– De elektrische vouwfiets is ten opzichte van de reguliere vouwfiets wat zwaarder, zo’n 20 kg terwijl de reguliere vouwfiets rond de 10 kg weegt

Koop hier de e bike smart